Co-creatie

Museumpark Orientalis heeft vele partners. Samen zorgen we ervoor dat het museumterrein het jaar rond bruisend is en dat er interessante activiteiten plaatsvinden.

Klik hier om op de plattegrond te bekijken waar de partners zich gevestigd hebben.

De volgende co-creators zijn actief.

De Zendo

De Zendo biedt ruimte om met open verwondering wijsheidstradities uit Oost en West te leren kennen, beoefenen, en verder te ontwikkelen. Door de warme en persoonlijke ambiance van de groepsruimten word je hier als vanzelf toe uitgenodigd, maar meer nog door Zen Centrum Nijmegen, Didie Retreats, en Han Fortmann Centrum die in De Zendo hun activiteiten organiseren. De Zendo is zo een plek waar je tot rust komt en reflecteert. Neem de tijd voor jezelf met een kop koffie en een goed boek na een wandeling op Orientalis. En als je verdieping zoekt, kun je hier waardevolle en soms pittige inzichten op doen. Inspiratie waarmee je van waarde bent voor jezelf, je omgeving, en de wereld.

Museumpark Orientalis biedt ons ruimte om religieuze levenswijzen te blijven ontwikkelen voor een duurzame en gelukkige toekomst op aarde. De kern hiervan betekent leven vanuit openheid en verbinding. We zien er ontzettend naar uit om hierin met alle betrokkenen op Orientalis stap voor stap verder te gaan!

Malus

Wij zijn Malus,

Een sociale en lokale onderneming die draait om buitenbeentjes in het kwadraat. We verwerken buitenbeen appels uit het ommeland van Nijmegen in samenwerking met buitengewone jongeren uit de regio. Jongvolwassenen die vanwege autisme moeilijk hun weg vinden naar studie of werk. Deze veelal eigenzinnige jongvolwassenen brengen wij op gang via het ambachtelijk persen en verwerken van aparte appels uit de omgeving. Ons motto is Persen zonder druk.

Het maken van producten met buitenbeen appels is niet ons doel, maar het middel om te activeren en te verbinden met de maatschappij. Het verwerken van appels biedt een enorm scala aan activiteiten waarin ieder wel zijn drive kan vinden. Zo gaat de een het liefst naar het platteland om de rust op te zoeken: appels halen, plukken en snoeien. De ander gaat graag op pad naar de stad en brengt producten aan de man. Wij werken kleinschalig, ambachtelijk en in kleine groepen. Daarin zit immers de ruimte voor op maat gemaakte activiteit.

Met veel plezier brengen wij Malus onder in Orientalis. Op deze plek komen alle ingrediënten samen die voor ons belangrijk zijn. Een natuurlijke omgeving vlak bij de stad. Ruimte om rust te vinden en om te ontmoeten en samen te werken.

IBBO Dolomiet

IBBO Dolomiet is een spirituele basis- en middelbare school met een huiselijke sfeer. Het is ontstaan vanuit een roeping en een innerlijke flow. IBBO Dolomiet ziet het hele leven als een leerschool en een experiment waarbij het belangrijk is naar onze innerlijke levensvreugde te luisteren. Bij IBBO Dolomiet heeft ieder kind zijn eigen leerpad. Er is aandacht voor het kind als een heel mens en er is aandacht voor de hele mens (het fysieke, mentale, emotionele en spirituele). Vanuit de waarden liefde, respect, waarheid, verbinding en levenskunst helpen we de kinderen naar zichzelf en naar de wereld te kijken om samen een nieuwe wereld te creëren.

Op dit moment heeft IBBO Dolomiet vooral jonge kinderen. Voor alle kinderen, zowel jong als oud, zijn er terugkomende activiteiten zoals gymmen, zwemmen, bushcraften, wildplukken & koken, en techniek bij de Jonge Onderzoekers.

Orientalis zorgt voor nieuwe mogelijkheden voor IBBO Dolomiet om te groeien en te floreren. Als het leven een leerschool is, hoeveel kunnen de kinderen wel niet leren in het natuurlijke park en van alle nieuwe beroepen die er te vinden zijn. We voelen dat we op een krachtplaats zitten en we zijn dan ook erg dankbaar dat we hier mogen zijn.

Mareef Film

Een verhaal vangen in bewegend beeld. Zoeken naar een vorm die het beste past bij het verhaal dat verteld wil worden. Met creatieve hand en authentieke boodschap. Dat is wat wij het liefste doen!
Wij zijn Eveline Sonneville en Margot Brand, en samen zijn we de filmmakers van Mareef Film. We hebben ons gespecialiseerd in het maken van whiteboard animaties: een cartooneske animatievorm waarmee moeilijke onderwerpen worden ‘vertaald’ naar een begrijpelijk verhaal en gevisualiseerd met beelden en metaforen.
We verheugen ons erop om op deze prachtige locatie aan de slag te gaan, wie weet ook met nieuwe initiatieven samen met de mensen van Orientalis en de andere ondernemers. Aan de omgeving en onze intentie zal het niet liggen, we kijken uit naar wat er gaat ontstaan!

https://www.mareef-film.nl/

Lisette Sillessen HSP/HSS Coach en Trainer

Als hooggevoelig persoon, HSP’er pik je veel signalen op uit de omgeving, die je intens verwerkt. Hierdoor heeft jouw omgeving onbewust veel invloed. Denk aan je stemming, je gedrag, of de keuzes die je maakt. Dat zal je vast herkennen.

Maar ja… Hoe blijf je nu krachtig? Hoe neem je je eigen ruimte in? Hoe begrens je jezelf? Belangrijk is om jezelf beter te leren kennen. Maar ook dat je zicht krijgt op jouw kwaliteiten en dat je je valkuilen herkent en op een relaxte manier mee weet om leren gaan.

Ik help je om jezelf beter te leren kennen, dat je meer bewustzijn ervaart en dat je vol vertrouwen je eigen pad bewandelt.

Ik loop met je mee, maar jij zet de stappen.

www.lisettesillessen.nl