Groepsarrangementen

Museumpark Orientalis is de ultieme plek voor een uitje met vrienden, familie of met collega’s! Het park biedt volop ruimte voor leuke groepsactiviteiten in de openlucht. Kinderen kunnen er lekker ravotten of samen avonturen beleven, maar ook voor een bedrijfsuitje of een ‘hei-sessie’ is ons park uitstekend geschikt.

Speciaal voor groepen hebben we een aantal arrangementen samengesteld, maar we kunnen ook arrangementen op maat voor je maken.

Voor meer informatie kun je vrijblijvend contact opnemen via reservering@museumparkorientalis.nl of bel met 024 382 3110. We denken graag met je mee!

Pers je eigen sapje

In de Romeinse straat vind je Malus Saplokaal.

Malus is een sfeervol kleinschalig saplokaal waar jongvolwassenen met autisme en een achterstand op de arbeidsmarkt op ambachtelijke wijze appelsap en cider maken. Je kunt deze sapjes natuurlijk proeven bij Museumpark Orientalis in de Romeinse Herberg en in het Zencafé, maar je kunt ze ook zelf maken!

Tijdens dit arrangement doorloop je in een uur tijd het hele proces, van het persen van de appels tot aan het ontwerpen van het etiket. Iedere deelnemer krijgt aan het einde een flesje van zijn of haar eigen geperste appelsap mee naar huis. 

Goed om te weten: dit arrangement is alleen beschikbaar op maandagen en dinsdagen
Prijs op aanvraag. 

Voor meer informatie kun je vrijblijvend contact opnemen via reservering@museumparkorientalis.nl of bel met 024 382 3110. We denken graag met je mee!

Op avontuur

Ben je op zoek naar een actieve dag met je vrienden, familie of collega’s waarbij de grenzen op een leuke manier worden opgezocht? Dan ben je bij Quest Events op de juiste plek. Quest Events biedt een cultureel en industrieel avontuur aan iedereen van 10 tot 100 jaar. Sinds 2022 is Quest Events gevestigd op het terrein van Museumpark Orientalis. Vanuit het Sanhedrin organiseren ze dynamische indoor én outdoor activiteiten, voor grote en voor kleine groepen. Boogschieten, boomklimmen of abseilen van de Heilig Hart Basiliek? Samen met Quest Events kan het allemaal.

Ook benieuwd geworden? Hier vind je het complete programma van Quest Events voor scholen. Allemaal bij Museumpark Orientalis!

Om te reserveren mail of bel je naar Casper Top of Michiel Bokkers via info@questevents.nl , 06-23311318

Wil je nog meer over Quest Events weten? Ga dan naar www.questevents.nl

Workshop Fresco maken

Fresco’s hebben een wereldwijde, eeuwenoude traditie. Het ambacht behelst een combinatie van pleisterwerk en schilderkunst, en is nooit wezenlijk veranderd. De deelnemers aan de workshop leren de frescotechniek van a tot z. Aan het eind van de dag kan het fresco mee naar huis genomen worden.

Voor deze workshop fresco maken is het niet nodig om schilderervaring te hebben, een fresco is voor het grootste deel ambachtelijk werk en dat maakt het heel toegankelijk.

Duur: 6 uur
Docent: Annet Both
Prijs p.p € 47,- exclusief entree
Datum en tijd: in overleg minimaal 8, maximaal 12 personen.

Reserveer deze Fresco workshop via reservering@museumparkorientalis.nl of bel vrijblijvend voor meer informatie met 024 382 3110.

Miniworkshop klein Romeins mozaïek

In deze workshop maakt iedere deelnemer een klein Romeins mozaïek van ongeveer 10 x 10 cm. Het mozaïek maak je met gekleurde steentjes van +/- 1 x 1 cm die  gelijmd worden op een marmeren ondergrond. De afbeelding die je maakt is een deel van een Romeinse rand, knoop of afbeelding.

Je leert een aantal kenmerken van deze mozaïeken en legt de steentjes volgens bepaalde richtlijnen. Na afloop ziet het mozaïek eruit alsof het is opgegraven en al honderden jaren oud is!

Duur: 1,5 uur
Prijs p.p.: € 19,50 exclusief entree
Datum en tijd: in overleg, minimaal 8 en maximaal 10 personen

Reserveer deze Romeins mozaïek workshop via reservering@museumparkorientalis.nl of bel vrijblijvend voor meer informatie met 024 382 3110.