Toen God nog schreef

De ontstaansgeschiedenis van drie heilige boeken: het Oude Testament, het Nieuwe Testament en de Koran, getoond aan de hand van m.n. archeologisch materiaal en in de context van de oude beschavingen van het Midden Oosten en Egypte. Een reis langs een 3000 jaar durende zoektocht.
Deze mini-expositie is in het binnenmuseum te bezichtigen.

Meer weten over de kunstgeschiedenis van de Bijbelse tijd?

Kunstgeschiedenis voor de iPAD (en Apple computers). Klik hier!

Het eerste deel behandelt de kunst, architectuur en iconografie van de prehistorie, Mesopotamië, West-Azië, Egypte, Kreta en Mycene. Het tweede deel zal gaan over de Grieken en de Romeinen.