Imago Christi

Jezus gefotografeerd door Hans Sibbelee

In 1980 publiceerden Hans Sibbelee (1915-2003) en Frits van der Meer (1904-1994) het boek Imago Christi. Christusbeeltenissen in de sculptuur benoorden Alpen en Pyreneeën. Dit boek gaf door middel van foto’s de persoonlijke visie van Sibbelee weer op Christus en hoe deze door de eeuwen heen in de beeldhouwkunst is afgebeeld.

Hans Sibbelee in Imago Christi:

“De fotografie leent zich tot het vastleggen van ervaringen. Bij de ontmoeting met de diverse uitbeeldingen van Christus in de beeldhouwkunst kunnen wij de gevoelswereld zien van vorige generaties. Hun belevenis met de God-Mens gaf hun de mogelijkheid tot verbeelding, die hier via de foto wordt weergegeven.”

Deze tentoonstelling met 20 foto's van het Centrum voor Kunsthistorische Documentatie (CKD, Radboud Universiteit) is t/m 1 september te zien.