Expositie Eeuwige verhalen

hoofdzaal  binnenmuseum

Sinds mensenheugenis zijn wij op zoek naar de zin en betekenis van deze wereld. Waar komen wij vandaan? En, waarom zijn de dingen zoals ze zijn?

De antwoorden op deze vragen vinden wij terug in mythen. Verhalen van alle tijden die al dan niet in aangepaste vorm, nog steeds worden verteld.
De tentoonstelling ‘Eeuwige verhalen’ gaat over enkele van die verhalen zoals ze werden opgetekend in de monotheïstische godsdiensten. 

De schepping, Noach en de zondvloed, de toren van Babel, Jeruzalem, de wonderen die Jezus verrichte en nog meer hoogtepunten in Bijbelse verhalen zijn in beeld gebracht door middel van diverse objecten; beelden, doeken, foto’s en maquettes uit de eigen collectie van het museum.

Verkrijgbaar aan de kassa voor €1,50: het boekje Rondgang Eeuwige Verhalen voor kinderen van 9-12 jaar.


Een fragment uit het boekje...

De schepping
Veel verhalen in oude culturen vertellen over hoe hun God de wereld heeft gemaakt. Dat noemen we scheppingsverhalen.

Bekijk het verhaal
Zoek en bekijk het voorwerp waarbij staat ‘Het Bijbelse scheppingsverhaal’. Wat zie je allemaal?

Vertel jouw verhaal
Hoe denk jij eigenlijk dat de wereld is ontstaan?

Beleef het museum

 

Welkom in Museumpark Orientalis Heilig Land Stichting! De kleurrijke wereld van het Jodendom, Christendom en de Islam komt hier tot leven. Orientalis is een 30 hectare groot Rijksmonument waar beleving, architectuur en natuur samenkomen. In onze drie themadorpen – het Joodse dorp, het Arabische dorp en de Romeinse straat – kunt u op een leerzame en leuke manier culturen en religie beleven.

 

 

 

 

@MpOrientalis
Hast du dich mal gewundert wie die römische Kinder gespielt haben? Frag an der kassa um eine Tunika und fang die Re… https://t.co/ryZ9gIksQJ
Dinsdag 15/8 🌞museumweer! Vraag een tuniek aan bij de kassa, kleed je om en ga op reis als Romein. Een rugzak met s… https://t.co/AW3vIodm6J
Via Romana Festival🌳@RomeinenNU, re-enactmentgroepen, Ambachten Werm &Kald, Roofvogel Pagode, Euregio Rhein-Waal,… https://t.co/fBfaGdZ8DE

 

 

Actueel

Internationale Expositie uit Taiwan  

 

Agenda

Nieuwe Expositie De Oriënt 

 

De Romeinse Zomer  t/m 3 september 2017
 

Tentoonstelling Het kruis in handen van mensen te zien tot 1 september 2017

 

Common Ground Festival 17 september 2017

 

  Nederlands