Expositie Eeuwige verhalen

hoofdzaal  binnenmuseum

Sinds mensenheugenis zijn wij op zoek naar de zin en betekenis van deze wereld. Waar komen wij vandaan? En, waarom zijn de dingen zoals ze zijn?

De antwoorden op deze vragen vinden wij terug in mythen. Verhalen van alle tijden die al dan niet in aangepaste vorm, nog steeds worden verteld.
De tentoonstelling ‘Eeuwige verhalen’ gaat over enkele van die verhalen zoals ze werden opgetekend in de monotheïstische godsdiensten.

De schepping, Noach en de zondvloed, de toren van Babel, Jeruzalem, de wonderen die Jezus verrichte en nog meer hoogtepunten in Bijbelse verhalen zijn in beeld gebracht door middel van diverse objecten; beelden, doeken, foto’s en maquettes uit de eigen collectie van het museum.

Verkrijgbaar aan de kassa voor €1,50: het boekje Rondgang Eeuwige Verhalen voor kinderen van 9-12 jaar.

Een fragment uit het boekje...

De schepping
Veel verhalen in oude culturen vertellen over hoe hun God de wereld heeft gemaakt. Dat noemen we scheppingsverhalen.

Bekijk het verhaal
Zoek en bekijk het voorwerp waarbij staat ‘Het Bijbelse scheppingsverhaal’. Wat zie je allemaal?

Vertel jouw verhaal
Hoe denk jij eigenlijk dat de wereld is ontstaan?