Expositie Eeuwige verhalen

hoofdzaal  binnenmuseum

Sinds mensenheugenis zijn wij op zoek naar de zin en betekenis van deze wereld. Waar komen wij vandaan? En, waarom zijn de dingen zoals ze zijn?

De antwoorden op deze vragen vinden wij terug in mythen. Verhalen van alle tijden die al dan niet in aangepaste vorm, nog steeds worden verteld.
De tentoonstelling ‘Eeuwige verhalen’ gaat over enkele van die verhalen zoals ze werden opgetekend in de monotheïstische godsdiensten. 

De schepping, Noach en de zondvloed, de toren van Babel, Jeruzalem, de wonderen die Jezus verrichte en nog meer hoogtepunten in Bijbelse verhalen zijn in beeld gebracht door middel van diverse objecten; beelden, doeken, foto’s en maquettes uit de eigen collectie van het museum.

Verkrijgbaar aan de kassa voor €1,50: het boekje Rondgang Eeuwige Verhalen voor kinderen van 9-12 jaar.


Een fragment uit het boekje...

De schepping
Veel verhalen in oude culturen vertellen over hoe hun God de wereld heeft gemaakt. Dat noemen we scheppingsverhalen.

Bekijk het verhaal
Zoek en bekijk het voorwerp waarbij staat ‘Het Bijbelse scheppingsverhaal’. Wat zie je allemaal?

Vertel jouw verhaal
Hoe denk jij eigenlijk dat de wereld is ontstaan?

Beleef het museum

 

Welkom in Museumpark Orientalis Heilig Land Stichting! De kleurrijke wereld van het Jodendom, Christendom en de Islam komt hier tot leven. Orientalis is een 30 hectare groot Rijksmonument waar beleving, architectuur en natuur samenkomen. In onze drie themadorpen – het Joodse dorp, het Arabische dorp en de Romeinse straat – kunt u op een leerzame en leuke manier culturen en religie beleven.

 

 

 

 

@MpOrientalis
Komt u het verschil bekijken? #Hemelvaartsdag Laat een wens achter in de Hemelvaartkoepel en check ook de koepel i… https://t.co/IEAkqvtEsd
Denk je genoeg in huis te hebben om mensen een leuk uitje te bezorgen? Kom ons team versterken en word #rondleider!… https://t.co/lJXA9BA19b
Heb je een passie voor de Oudheid? Kruip dan in de huid van een Romein. Geef je op als figurant: 024-3823110 https://t.co/vMyyfUuRuy

 

 

Actueel

 

De bouw van de Toren van Babel

 

KRO Ledendag 10 juni 2017

 

NCRV Ledendag 17 juni 2017

 

Agenda

 

Het kruis in handen van mensen

 

Rondleidingen 21 mei en 11 juni 2017

 

Programma Hemelvaartsdag 25 mei 2017

 

Programma Pinksteren 4 en 5 juni 2017

  Nederlands