Ontdek de wereld van Jodendom, Christendom en Islam

Je hebt vast al gehoord van mensen die in naam van hun godsdienst anderen aanvallen. Maar weet je ook dat die godsdiensten ook grote overeenkomsten hebben? Zo zijn ze bijvoorbeeld in hetzelfde gebied ontstaan en delen zij een aantal verhalen. Dat gebied, het oude Midden-Oosten, is de bakermat van jodendom, christendom en islam. In dit openluchtmuseum ervaar je dit oude Midden-Oosten en ontdek je hoe deze godsdiensten nog steeds hun stempel achterlaten op de Nederlandse samenleving. Bezichtig ook onze  tentoonstelling Eeuwige Verhalen, vertellingen die iedereen moet kennen, voor een beter begrip van onze gezamenlijke culturele wortels.

• Doelgroep: onderbouw VO
  • Sluit aan bij de vakken: Geschiedenis en Levensbeschouwing
  • Kerndoel: 1, 4, 36, 38, 40, 43, 47
  • Prijs: € 35 per pakket exclusief € 5 entree per leerling. Exlusief begeleiding vanuit het museum en extra activiteiten