Dagprogramma: Foto-ontdekkingsreis Jodendom, Christendom en Islam

10.00: aankomst in het museumpark

10.15: de leerlingen gaan met een museumdocent vanaf de ingang naar het hoofdgebouw. Hier worden de leerlingen op een interactieve manier meegenomen door de expositie Eeuwige Verhalen. In deze expositie leren kinderen over de verschillen en overeenkomsten tussen Jodendom, Christendom en Islam. Daarna lopen ze met een museumdocent over het museumpark om de verhalen visueel en tastbaar te beleven via een korte rondleiding.

12.00 - 13.00: picknick in de Karavanserai, woestijn of Romeinse straat.

13.00 - 14.30: foto-ontdekkingsreis waarin de leerlingen met hun leerkrachten op pad gaan. Ze bekijken de wereld van de 3 monotheïstische religies en maken opdrachten met behulp van hun mobiel of fototoestel.

14.30: vrij programma of naar de uitgang/bus

  • Kosten: 5,00,- (excl. entree 5,00,- p.p.)
  • Duur: 4,5 uur

Beleef het museum

 

Welkom in Museumpark Orientalis Heilig Land Stichting! De kleurrijke wereld van het Jodendom, Christendom en de Islam komt hier tot leven. Orientalis is een 30 hectare groot Rijksmonument waar beleving, architectuur en natuur samenkomen. In onze drie themadorpen – het Joodse dorp, het Arabische dorp en de Romeinse straat – kunt u op een leerzame en leuke manier culturen en religie beleven.

 

 

 

 

  Nederlands