Voortgezet Onderwijs en MBO

Museumpark Heilig Land Stichting Orientalis is een uniek museum, gelegen in een ca. 30 hectare groot park vlakbij Nijmegen. Hier ga je op reis door het Midden-Oosten van lang geleden. Maak kennis met een klein plattelandsdorpje, ervaar het verblijf in een karavanserai en ontdek de verscheidenheid van een Romeinse stad. Op je reis maak je bovendien kennis met jodendom, christendom en islam. De drie religies die hun wortels in het Midden-Oosten hebben liggen en die in de moderne wereld nog steeds hun sporen achterlaten. 

Voor scholen is een bezoek aan het museum zeker de moeite waard. Ter vervanging van een les levensbeschouwing of wereldoriëntatie bijvoorbeeld. Maar ook als een gezellig dagje uit. Je kunt kiezen uit een van de onderstaande schoolprogramma’s, maar het natuurlijk ook altijd mogelijk om een rondleiding te boeken.

De schoolprogramma’s duren allemaal ca. 2 uur maar daarnaast kun je nog aanvullende activiteiten boeken.  Het is uiteraard ook mogelijk om zelf rond te lopen om het museum verder te verkennen. Je mag je eigen eten meenemen, maar je kunt ook frietjes of een ijsje eten.

 

Vanaf 12 jaar

Vanaf 15 jaar


 

Prijzen 2017

Entree: € 5,- p.p.

Rondleiding:

Duur: 2 uur
Kosten: € 45,- per klas (exclusief entreeprijs)

Speurtocht:

Duur: 2 uur
Kosten: gratis (exclusief entreeprijs), u krijgt na boeking een PDF toegestuurd

Reserveren

U kunt een programma minimaal 7 dagen van tevoren reserveren via het contactformulier of telnr. 024-3823110 (maandag t/m donderdag, tussen 10.00 en 16.00 uur).

 

Beleef het museum

 

Hier komt de kleurrijke wereld van jodendom christendom en islam tot leven

 

 

 

Tijdens de weekenden van  28 april – 1 mei en 5 mei – 8 mei zijn wij beperkt bereikbaar i.v.m. de afsluiting van de N325.

@MpOrientalis
Radio5 A.s. Zondag 30 april om 18.00 uur WIM DE MUL over de expositie het Kruis in handen van mensen' in Orientalis… https://t.co/LyXiGSmCxU
Zondag 30 april om 17.00 uur WIM DE MUL over de expositie het Kruis in handen van mensen' in Orientalis #nporadio5https://t.co/o0cwMbqmfA
Geen plannen voor de #meivakantie! Vandaag start Op reis als Romeinen #Romeinenweek in @MPorientalis. Doe mee aan… https://t.co/Pb00UVtSEK
Orientalis als D E C O R De eerste opnamedag van de NTR is volop aan de gang! https://t.co/P2bH44UGXj

 

 

Actueel

Impressie Maria Magdalena

 

Impressie Scholenproject Maria Magdalena

 

Agenda

Op reis als Romein

Activiteiten meivakantie jeugd

 

Het kruis in handen van mensen

Rondleidingen 21 mei en 11 juni 2017

 

Inspiratiedag 20 mei 2017

 

 

 

 

  Nederlands