Romeins arrangement

In de Romeinse straat van het museum is te zien hoe men in de Romeinse tijd in het oude oosten leefde. De Romeinen namen in de 1e eeuw v.Chr. het Midden-Oosten in bezit en de  steden zijn een mix van tradities en culturen.

Er woonden mensen uit alle windstreken: van Arabische handelaren, schrijvers, artsen en priesters tot Griekse beeldhouwers en Romeinse soldaten.

Maak kennis met deze multiculturele wereld door de Romeinse straat en ervaar het dagelijks leven van de bewoners.

Dit arrangement bestaat uit een minirondleiding door de Romeinse straat en drie activiteiten.

  • Weven en vilten
  • Romeinse spelletjes

 

  • Geschikt voor kinderen van 4 tot 14 jaar. 
  • Met kleinere groepen kunt u drie activiteiten doen.
  • Minimaal 50 en maximaal 75 kinderen per arrangement. 
  • Duur van een arrangement is ca. 2 uur.
  • Prijs per arrangement is € 7,50 per kind (inclusief entree 5,00 p.p.)

Vilten en weven in de Romeinse straat

Vilten is de oudste textieltechniek. Vilt is een niet-geweven stof, die ontstaat door het samenpersen van wol, met behulp van wrijving. Omdat vilt waterdicht gemaakt kan worden werd het gebruikt als bescherming tegen regen en sneeuw. De vilten muts was voor de Romeinse burgers een vrijheidsymbool, als een slaaf zijn vrijheid terug kreeg, werd zijn hoofd kaalgeschoren en kreeg hij een puntige vilten muts op.

Weven werd door de Romeinen beschouwd als geschikte bezigheden voor vrouwen, zelfs voor die van adellijke families. Meisjes leerden het al op jonge leeftijd van hun moeders.

“Hard werken, weinig slapen, ruwe handen van het bewerken van de wol”, dat waren de kenmerken van een goede vrouw. Op hun graf werden deugdzame Romeinse echtgenotes vaak geprezen met de inscriptie Lanam Fecit, zij maakte de wol.

 

Speel Romeinse spelletjes in de Romeinse straat

Het spelen van spelletjes is van alle tijden. Bordspelen werden in de Romeinse tijd vooral door volwassenen gespeeld. Het waren vaak strategiespelen. Romeinen zagen deze als een oefening tot logisch denken.

Beleef het museum

 

Welkom in Museumpark Orientalis Heilig Land Stichting! De kleurrijke wereld van het Jodendom, Christendom en de Islam komt hier tot leven. Orientalis is een 30 hectare groot Rijksmonument waar beleving, architectuur en natuur samenkomen. In onze drie themadorpen – het Joodse dorp, het Arabische dorp en de Romeinse straat – kunt u op een leerzame en leuke manier culturen en religie beleven.

 

 

 

 

@MpOrientalis
Hast du dich mal gewundert wie die römische Kinder gespielt haben? Frag an der kassa um eine Tunika und fang die Re… https://t.co/ryZ9gIksQJ
Dinsdag 15/8 🌞museumweer! Vraag een tuniek aan bij de kassa, kleed je om en ga op reis als Romein. Een rugzak met s… https://t.co/AW3vIodm6J
Via Romana Festival🌳@RomeinenNU, re-enactmentgroepen, Ambachten Werm &Kald, Roofvogel Pagode, Euregio Rhein-Waal,… https://t.co/fBfaGdZ8DE

 

 

Actueel

Internationale Expositie uit Taiwan  

 

Agenda

Nieuwe Expositie De Oriënt 

 

De Romeinse Zomer  t/m 3 september 2017
 

Tentoonstelling Het kruis in handen van mensen te zien tot 1 september 2017

 

Common Ground Festival 17 september 2017

 

  Nederlands