Bedoeïenen arrangement

De naam ‘Bedoeïenen’ komt van het Arabische woord ‘badawi’. Het betekent ‘bewoner van de woestijn’. Bedoeïenen trekken met hun tenten door de woestijn op zoek naar water en voedsel voor hun vee.

Duizenden jaren geleden leefden de Bedoeïenen Abraham, Isaak en Jacob. Het jodendom, het christendom en de islam ontstonden uit hun geloof, ze worden daarom ook wel de ‘aartsvaders’ genoemd.

Er leven nog altijd mensen in het woestijngebied waar zij woonden. Natuurlijk is het leven nu veel moderner.

Rond het jaar 1900 was dat nog niet zo. Toen leek het leven nog heel veel op dat van Abraham, Isaak en Jacob lang geleden.

Maak kennis met het leven van de Bedoeïenen in de woestijn en de Karavanserai en ervaar het dagelijkse leven van de woestijnbewoners.

Dit arrangement bestaat uit een minirondleiding en drie activiteiten:

  • Hout sprokkelen en vuur maken.
  • Brood proeven en thee drinken
  • Henna schilderen

  • Geschikt voor kinderen van 4 tot 14 jaar. 
  • Minimaal 50 en maximaal 75 kinderen per arrangement. 
  • Met kleinere groepen kunt u drie activiteiten doen.
  • Duur van een arrangement is ca. 2 uur.
  • Prijs per arrangement is € 7,50 per kind (inclusief entree 5,00 p.p.).

Hout sprokkelen bij de Bedoeïenen

Vuur is belangrijk in de woestijn. Het leven speelt zich af rondom het vuur. Op de stookplaats wordt gekookt en gebakken, het centrale vuur zorgt voor warmte tijdens koude woestijnnachten, dient als verzamelplaats en houdt wilde dieren op een afstand.

Proef van het versgebakken brood en thee

Brood is het belangrijkste voedsel van de Bedoeïenen. Een oud Bedoeïenengebruik schrijft voor dat er altijd vers brood gebakken moet worden voor een gast. Het niet aannemen van brood geldt als een belediging. Het aannemen ervan als een verbinding.

Het is onmogelijk om een bedoeïenentent of een Arabisch huis te bezoeken zonder koffie of thee aangeboden te krijgen. De koffie-ceremonie is naast een manier om vriendschap te tonen ook een verplichting voor de gastheer om een bezoeker welkom te heten in zijn tent of huis. Omdat het koffie zetten veel tijd in beslag neemt krijgen de gasten eerst de thee aangeboden die altijd klaar staat om de dorst te lessen.

Laat je hand beschilderen met henna bij de Bedoeïenen of in het Arabisch dorp

Henna is een roodoranje natuurlijke kleurstof. Het wordt al eeuwenlang gebruikt voor lichaamsverzorging, maar ook als versiering. Behalve dat het mooi staat hebben de tekeningen ook een symbolische betekenis. Een bruid wordt meestal beschilderd met bloemmotieven, dat betekent dat men haar vruchtbaarheid toewenst. Het kan ook zijn dat de tekening boze krachten moet afweren, zoals het boze oog.

Beleef het museum

 

Welkom in Museumpark Orientalis Heilig Land Stichting! De kleurrijke wereld van het Jodendom, Christendom en de Islam komt hier tot leven. Orientalis is een 30 hectare groot Rijksmonument waar beleving, architectuur en natuur samenkomen. In onze drie themadorpen – het Joodse dorp, het Arabische dorp en de Romeinse straat – kunt u op een leerzame en leuke manier culturen en religie beleven.

 

 

 

 

@MpOrientalis
Hast du dich mal gewundert wie die römische Kinder gespielt haben? Frag an der kassa um eine Tunika und fang die Re… https://t.co/ryZ9gIksQJ
Dinsdag 15/8 🌞museumweer! Vraag een tuniek aan bij de kassa, kleed je om en ga op reis als Romein. Een rugzak met s… https://t.co/AW3vIodm6J
Via Romana Festival🌳@RomeinenNU, re-enactmentgroepen, Ambachten Werm &Kald, Roofvogel Pagode, Euregio Rhein-Waal,… https://t.co/fBfaGdZ8DE

 

 

Actueel

Internationale Expositie uit Taiwan  

 

Agenda

Nieuwe Expositie De Oriënt 

 

De Romeinse Zomer  t/m 3 september 2017
 

Tentoonstelling Het kruis in handen van mensen te zien tot 1 september 2017

 

Common Ground Festival 17 september 2017

 

  Nederlands