Scholen

Wat zijn monotheïstische godsdiensten?

Het Jodendom, het Christendom en de Islam zijn ontstaan als bewegingen die zich verzetten tegen het polytheïsme. Polytheïsme is een vorm van godsdienst waarbij mensen de hulp inroepen van allerlei goden door offers te brengen en ze te aanbidden. De monotheïstische godsdiensten verzetten zich tegen de afhankelijkheid van meerdere goden. Zij staan voor het geloof in één God. De drie godsdiensten die uitgaan van één God zijn na elkaar en als reactie op elkaar ontstaan. Zij hebben overeenkomsten, maar ook verschillen. Abraham is de stamvader van joden, christenen en moslims. Hoewel joden, christenen en moslims een gemeenschappelijke religieuze geschiedenis kennen, in dezelfde God geloven en vreedzaamheid prediken, raken de groepen nog steeds in conflict. Het is belangrijk te ontdekken dat de ene godsdienst vreedzaam naast de andere moet kunnen bestaan; dat ondanks de verschillen, de drie monotheïstische godsdiensten ook heel veel gemeen hebben.  

De unieke combinatie van natuur, ervaring en beleving vormt de grote kracht van Museumpark Heilig Land Stichting Orientalis! In het uitgestrekte park ontdekken leerlingen de identiteiten en tradities van de drie religies. Het museum biedt leerzame, ontspannende en uitdagende activiteiten speciaal voor scholen. Vraag voor meer informatie onze scholenprogramma aan.  Onze afdeling Reservering staat u graag te woord! Telnr. 024-3823110.
Eigen eten en drinken is toegestaan, maar het museum heeft ook horecafaciliteiten.

* verplichte velden

Educatieve speurtocht

Speciaal voor kinderen hebben we een leuke speurtocht ontwikkeld.
Deze is hier te downloaden.

Kom gezellig met de bus!

Goedkoop vervoer naar Museumpark Orientalis? Probeer de kunstbus van Breng. Binnenkort via CESN.NL de KUNSTBUS! Profiteer hiervan.

Voor € 15,- mag je met de hele klas in de bus. Check onderstaande link voor meer informatie.

Het Kunstbuskaartje is een groepsvervoerbewijs voor scholieren, begeleiders en leraren. Met dit vervoerbewijs kan dan in klassikaal verband een culturele instantie worden bezocht in de Stadsregio Arnhem Nijmegen. Het Kunstbusticket is geldig voor max. 35 personen, waaronder max. 10  volwassenen (18 jaar of ouder). Het kunstbusticket kost € 15,-.

Meer informatie / bestellen ticket: https://www.ervaarhetov.nl/acties/kunstbus.html

Reserveren

U kunt een programma minimaal 7 dagen van tevoren reserveren via onderstaand contactformulier of telnr. 024-3823110 (maandag t/m vrijdag, tussen 10.00 en 16.00 uur)

U kunt overigens ook voor andere vragen over ons educatieve aanbod het contactformulier gebruiken.

Komt u met het openbaar vervoer? Kijk op deze site: https://www.ervaarhetov.nl/acties/kunstbus.html

* verplichte velden

Wij zijn open van dinsdag t/m zondag!

Voor informatie en boekingen kunt  u dagelijks contact blijven opnemen
met afd. Reserveringen 024-3823110, reservering@museumparkorientalis.nl. 

Hier komt de kleurrijke wereld van jodendom christendom en islam tot leven

 

10 juni 2017 Startlocatie KRO Kerken en Kapellen dag

17 juni 2017 Startlocatie NCRV Kerken in zicht

@MpOrientalis
Palmzondag? Kent u het verhaal hiervan? Sluit aan bij onze open themarondleiding en wandel ook mee met Maria Magdal… https://t.co/GyRuDlfnJs
Museumpark Orientalis is één van deze parken! https://t.co/ltGcQydlud https://t.co/auPiJzcTaq
Heilig Land Stichting Orientalis als startlocatie voor de Omroepen! #Ledendagen #juni2017 #Gospelchoirshttps://t.co/cRCoQHSJpU
“Er is veel over mij verteld en opgeschreven. Sommigen noemen mij een zondares, maar ik kreeg een nieuw leven!" No… https://t.co/KjJzUyNUyl

 

profetenlaan 2
6564 BL Heilig landstichting 

 

PAASPROGRAMMA klik hier

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Nederlands