2e Pinksterdag nwe expositie + theatervertelling

Extra activiteiten:

11.00 - 17.00 uur Expositie De Oriënt. Locatie Grieks Huis
12.00 uur Open rondleiding. Startpunt Jan van Laarhovenallee

13.00 en 15.00 uur Theatervertelling 'Een ezel laat van zich horen'.
Locatie: Romeinse Straat in Jeruzalem 

 


Open rondleiding: u kunt aansluiten bij de gratis rondleiding. Reis door de wereld van drie Heilige Boeken.


Een ezel laat van zich horen 

Verteltheater Netty Gebbing brengt op de tweede pinksterdag het pinksterverhaal vanuit het perspectief van de ezel.

Je zult het maar zijn. Een stomme ezel. ‘Ezel’ is een scheldwoord dat we te pas en te onpas gebruiken als we iemand dom vinden.
Maar is een ezel eigenlijk wel zo dom als wij beweren? Misschien zijn wij simpelweg niet in staat om dit trouwhartige en eigenwijze dier te begrijpen.
Zou het kunnen dat wijzelf de grote domoren zijn? De ezel in dit verhaal maakt van alles mee. Hij wil zijn baas waarschuwen voor gevaar.
Maar hoe doe je dat, als je niet kunt praten? Wat ezels vaak doen is stil blijven staan. Of heel hard balken en de achterpoten omhoog gooien. Dit wordt vaak uitgelegd als koppig gedrag.
Nooit wordt dit arme dier begrepen. Tot dat…..

Een origineel, en interactief pinksterverhaal waarin een ezel de hoofdrol speelt. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Duur ruim 30 minuten.Expositie De Oriënt. Ruim 40 leerlingen in Museumpark Heilig Land Stichting Orientalis exposeren met werken die gebaseerd op de thema's van het museum.Bent u geïnteresseerd in een leuke, actief leerzame route voor gezinnen of bent u geïnteresseerd in een route van de religies en de culturen of komt u om cultuur te snuiven? Vraag bij de kassa naar de gewenste route en volg de kleur pijlen.

Beleef het museum

 

Welkom in Museumpark Orientalis Heilig Land Stichting! De kleurrijke wereld van het Jodendom, Christendom en de Islam komt hier tot leven. Orientalis is een 30 hectare groot Rijksmonument waar beleving, architectuur en natuur samenkomen. In onze drie themadorpen – het Joodse dorp, het Arabische dorp en de Romeinse straat – kunt u op een leerzame en leuke manier culturen en religie beleven.

 

 

 

 

@MpOrientalis
Komt u het verschil bekijken? #Hemelvaartsdag Laat een wens achter in de Hemelvaartkoepel en check ook de koepel i… https://t.co/IEAkqvtEsd
Denk je genoeg in huis te hebben om mensen een leuk uitje te bezorgen? Kom ons team versterken en word #rondleider!… https://t.co/lJXA9BA19b
Heb je een passie voor de Oudheid? Kruip dan in de huid van een Romein. Geef je op als figurant: 024-3823110 https://t.co/vMyyfUuRuy

 

 

Actueel

 

De bouw van de Toren van Babel

 

KRO Ledendag 10 juni 2017

 

NCRV Ledendag 17 juni 2017

 

Agenda

 

Het kruis in handen van mensen

 

Rondleidingen 21 mei en 11 juni 2017

 

Programma Hemelvaartsdag 25 mei 2017

 

Programma Pinksteren 4 en 5 juni 2017

  Nederlands