Als een romein de zomer door!

Vraag je je ook wel eens af hoe Romeinse kinderen speelden? In ieder geval geen spelletjes op je tablet of mobiele telefoon, maar wel andere stoere en spannende dingen. Zij sportten ook net zoals jullie, hadden creatieve hobby’s en deden met de familie aan bordspelen. Ook gingen zij met de familie erop uit!

Kijk en beleef de Romeinse Zomer en ga terug naar die tijd. Twee schepen staan nu op het droge en worden opgeknapt om hun weg te vervolgen. Vraag een tuniek bij de kassa en ga op reis als Romein. Je komt onderweg tegen: sport en spel, Romeinse make-up, weven & vilten, ambachtslieden, verhalenvertellers en spelen in de Oase.

Loop op je slippertjes door het zand van het labyrint en kijk van daaruit naar de hoge Toren van Babel (7 x 11 m). Leef je even uit in de Oase en volg de watergeul naar het Arabisch dorp. Neem dan het pad naar Jeruzalem en loop via het poortje het Plein van Pilatus op en ontdek het Romeinse leven. Gun jezelf een ijsje in het museumwinkeltje terwijl je ouders genieten van een koel drankje op het terras van de Romeinse Herberg. Bij hele warme dagen is onze bosrijke omgeving https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/f6b/1/16/1f333.png een ‘verademing’https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/f6b/1/16/1f333.png.

Klik verder naar de sub-pagina's ->

 

Beleef het museum

 

Welkom in Museumpark Orientalis Heilig Land Stichting! De kleurrijke wereld van het Jodendom, Christendom en de Islam komt hier tot leven. Orientalis is een 30 hectare groot Rijksmonument waar beleving, architectuur en natuur samenkomen. In onze drie themadorpen – het Joodse dorp, het Arabische dorp en de Romeinse straat – kunt u op een leerzame en leuke manier culturen en religie beleven.

 

 

 

 

  Nederlands